Vad kostar en bröstförminskning?

Priset skiljer sig mellan olika kliniker och metoder. Du kan också få en bröstförminskning betald av landstinget om det anses vara av medicinska skäl.


Priser för bröstförminskning

Priset skiljer sig beroende på olika faktorer: Vilken klinik utför ingreppet, hur mycket av bröstet som ska tas bort samt vilken metod ska användas?

En ungefärlig uppskattning om operationer utförda i Sverige ligger prismässigt mellan 35 000-55 000 kronor.

Det gäller att vara noggrann när du väljer plastikkirurg och koppla priset med utförandet för att få ett gott resultat. Det är viktigt att tänka på att högutbildade kirurger som arbetar med högteknologisk utrustning alltid kommer att kosta mer och att priset inte bör vara den avgörande faktorn när du ska göra ett plastikkirurgiskt ingrepp.

Resultatet kommer bli permanent och du ska därmed leva med det resten av livet.

Lån och finansiering

Idag finns det många olika lösningar till att förverkliga sina drömmar utan att ha finansiellt kapital.

Det finns tre vanliga former för denna typ av finansiering:

  • Specialanpassade finansiärer för plastikoperationer och fungerar som ett vanligt banklån, du blir beviljad eller ej efter en kreditupplysning.
  • Har du goda bankkontakter kan det vara att föredra framför andra aktörer som enbart inriktar sig på finansiering av plastikoperationer.
  • Det tredje alternativet är att genom den klinik som utför operationen, ta ett lån. Detta är väldigt smidigt då kliniken ofta hjälper till med ansökan.

Innan du bestämmer dig kan vara bra att göra lite research för att hitta den lösning som passar allra bäst.

Landstingsfinansiering

En bröstförminskning ses sällan som ett skönhetsingrepp då det ligger medicinska skäl bakom. Landstinget kan då i vissa fall finansiera en bröstförminskning.

Du måste dock uppfylla vissa kriterier som landstinget kräver för att få operationen betald. Några av kriterierna är att du ska ha både fysiska och psykosociala besvär på grund av sin stora byst.

Gör testet här för att se om du uppfyller kriterierna för att få finansiering av landstinget.